Jessica and her verbal dyspraxia

Connecties

Samenwerkingen

Ik werk samen met verschillende organisaties, bedrijven en platforms om taalontwikkelingsstoornissen (TOS) meer bekendheid te geven en beter op de kaart te zetten. In deze samenwerkingen leg ik niet alleen uit wat TOS is, maar ook de impact ervan in het dagelijks leven, zowel op school, werk als in de verschillende sociale situaties die er zijn.

Tijdens het schrijven van een artikel  deel ik niet alleen feiten over TOS, maar geef ik ook inzicht in de obstakels die kinderen, jongeren en volwassenen ermee ervaren. Ik deel mijn persoonlijke verhaal over hoe ik mijn weg heb gevonden in studie en werk, maar ook over de uitdagingen waar ik nog steeds tegenaan loop en hoe ik daarmee omga. 

Door openheid en herkenning vergroten wij het begrip en de ondersteuning voor mensen met TOS. Ik wil niet alleen kennis delen, maar ook inspireren tot een inclusievere omgeving, waarin iedereen met een taalontwikkelingsstoornis zich gehoord en begrepen voelt.


Als het aan Jessica (21) ligt, weet iedereen wat het is. Wat is verbale dyspraxie? Bijna niemand die het weet. Jessica Huttinga doet als ervaringsdeskundige haar uiterste best om daar verandering in te brengen.

Jessica Huttinga was laat met heel veel dingen, zoals het alleen zitten, kruipen en lopen. Ook het fietsen met steunwieltjes duurde bij haar veel langer. Ze praatte op haar tweede nog maar tien woordjes, terwijl een gemiddeld kind van twee jaar een vocabulaire heeft van tweehonderd woordjes. Dat was het moment voor haar ouders om aan de bel te...

Vandaag willen wij twee fantastische ervaringsdeskundigen in de schijnwerpers zetten. Mariëlle Vermeulen en Jessica Huttinga. Beide vrouwen zetten zich, ieder op hun eigen manier, in om TOS een gezicht te geven en kinderen/volwassenen met TOS te helpen. Wij zijn dan ook heel trots dat zij hun ervaringen met ons willen delen tijdens het TOScongres.