Achternaamswijziging
Hierdoor werd er vaak een combinatie van mijn naam gemaakt. Zo was er zelfs een keer een situatie dat er op het formulier voor de fietscontrole de naam 'Havinga' stond, omdat ze het zo gehoord hadden. Of werd het opeens 'Hazinga' of 'Huizenga'. Ik wist namelijk vanaf kleins af aan al dat ik heel graag mijn achternaam wilde wijzigen, aangezien ik er meer hinder van ondervond dan dat ik er trots op was.
Gelijk nadat ik 18 jaar werd, heb ik het aanvraagformulier voor mijn achternaamswijziging ingevuld. Na mijn 16de kon ik ook al een aanvraag doen, echter kon toen de familie van mijn vader nog bezwaar maken en het kon zijn dat de aanvraag dan afgewezen werd. Dit risico wilde ik niet nemen, aangezien dit iets was wat voor mij erg belangrijk was vanwege mijn spraakstoornis.
Mijn aanvraag werd toegekend en na 6 weken werd het overgedragen voor een koninklijk besluit. Begin december 2018 kreeg ik een brief dat het koninklijk besluit van mijn geslachtsnaamwijziging was verleend. Ik heb gelijk nieuwe pasfoto's en een nieuwe ID-kaart aangevraagd en vanaf het moment dat ik mijn nieuwe ID-kaart vast hield, was ik een 'echte' Huttinga. Trotser had je mij op dat moment niet kunnen maken. De hinder die ik ondervond door mijn 'oude' achternaam, vanwege mijn spraakstoornis, was er niet meer. In zijn totaliteit was ik € 950,25 kwijt, maar dat was zeker elke cent waard.
Zonder problemen verstaan mensen nu mijn achternaam en nog elke dag ben ik hier erg trots op!